Articole psihologie

Articole ce te vor ajuta sa-ti imbunatatesti viata si cariera

Camasa unui om fericit!

Fericirea, starea spre care tinde oricine si despre care majoritatea spun ca este atat de greu de atins. Reprezinta de fapt o consecinta! Consecinta alegerilor facute, alegeri ce depind de perspectiva din care le privesti. In esenta, cheia se afla intotdeauna la tine, depinde doar de disponibilitatea pe care o ai pentru a o folosi.

“Un calif stat4941382955_dc46c7d69a_zea bolnav de moarte pe pernele lui de matase. Hakinii, doctorii tarii sale, stand imprejurul lui, se pusera de acord ca numai un lucru i-ar putea aduce califului vindecarea si salvarea: sa-i puna sub cap camasa unui om fericit. Mesagerii misunara cautand un om fericit prin fiecare oras, fiecare sat si fiecare coliba. Dar toti cei intrebati nu aveau decat necazuri si griji.
In cele din urma, dupa ce isi pierdusera orice speranta, mesagerii au intalnit un un pastor care radea si care canta, in timp ce isi privea turmele.
Era el fericit? ”Nu-mi pot imagina pe nimeni mai fericit ca mine”, raspunse pastorul razand.
“Atunci, da-ne camasa ta”, striga mesagerii. Dar pastoral raspunsese: “ N-am niciuna”.
Aceasta jalnica veste, ca singurul om fericit pe care il intalnisera mesagerii, nu avea o camasa, ii dadu califului de gandit. Timp de trei zile si trei nopti, nu dadu voie nimanui sa vina la el.
In cele din urma, in cea de-a patra zi, puse ca pernele lui de matase si pietrele lui pretioase sa fie impartite oamenilor si, dupa cum spune legenda, din acel moment califul fu din nou sanatos si fericit.”

Programeaza o discutie cu psihologul

Adauga un comentariu!

Copyright psihologulmeu.com ©2013