Articole psihologie

Articole ce te vor ajuta sa-ti imbunatatesti viata si cariera

Amanarea

Un om care a fost condamnat la moarte s-a aruncat la picioarele judecatorului sa ceara indurare. Dar acesta nu credea in cuvintele sale si in nevinovatia sa. Judecatorul a ramas neinduplecat. Cand toate rugamintile barbatului s-au dovedit inutile, acesta a cerut sa i se indeplineasca ultima dorinta.

“Care este dorinta ta?”, a intrebat judecatorul.

“ Doamne, singura mea dorinta este sa mi se permita sa spun doua rugaciuni pe care le stiu din coplarie”.

Judecatorul a facut un gest de generozitate si i-a indeplinit omului dorinta. Dar condamnatul a privit la judecator cu ochi tematori. Nici un cuvant nu-i venea pe buze.

Judecatorul si-a pierdut rabdarea si a intrebat brusc: “ De ce nu spui rugaciunile?”.

“ Doamne” a replicat condamnatul “Nu ma simt in siguranta. Cine imi garanteaza ca oribila sabie a calaului nu-mi va reteza capul inainte de a-mi termina rugaciunile? “.

“ Bine” , a replicat judecatorul in timp ce se intorcea catre cei prezenti. “ Jur pe ce am mai sfant ca nu ti se va intampla nimic atat timp cat nu ti-ai terminat rugaciunile”.

Barbatul s-a lasat in genunchi si a inceput sa se roage. Dupa prima rugaciune el s-a oprit brusc si s-a ridicat in picioare.

“Ce inseamna asta?”, a intrebat judecatorul furios. “ Tu vrei deja sa simti taisul securei in ceafa?”

“ Doamne, ai jurat pe ce ai mai sfant ca voi putea spune cele doua rugaciuni inainte de executie. Prima am spus-o, dar m-am gandit sa las sa treaca vreo 25 de ani pana sa o spun pe a doua”.

( Dupa: Peseschkian, N)

 

Programeaza o discutie cu psihologul

Adauga un comentariu!

Copyright psihologulmeu.com ©2013