Cum ne pot afecta schimbarile bruste de temperatura!
Deocamdata, meteosensibilitatea nu a fost exlicata sau masurata din punct de vedere stiintific.
Omul este receptiv la ce se intampla in jurul sau, iar senzorial, impactul este cu atat mai mare, cu cat temperatura se schimba brusc. Psihicul si implicit organismul, percep variatiile de temperatura, iar cele mai frecvente schimbari ale starii de spirit sunt asociate cu schimbarea anotimpurilor, intrucat adaptarea la o noua treapta termica poate produce anumite dereglari hormonale cu efecte somatice: stari de ameteala, probleme respiratorii, tensiune arteriala, acestea favorizand la randul lor starile de neliniste, disconfortul sau chiar depresia.
In ceea ce priveste intercalarea efectelor climatice, acestea pot fi cu atat mai invazive, cu cat sunt neasteptate si perturba ritmul natural de adaptare.
Infleunta acestor variatii termice poate, si este de regula asociata si cu stilul de viata sau cu gradul de ocupare. Cu cat esti mai activ, ai preocupari care te mentin ancorat intr-o anumita stare, cu atat influenta climatului atmosferic este mai redusa. De aceea, este bine sa ne pastram cat se poate de mult intr-o stare pozitiva, sa ne asiguram ca in fiecare zi avem activitati care ne binedispun, sa petrecem mai mult timp cu persoanele dragi, fara sa tinem cont de starea vremii.
Programeaza o discutie cu psihologul
Adauga un comentariu!